Kaastaart met ananas en speculaas
|
Ingrediënten:
|
Voorbereiding:
15 min.
-
Snij het vruchtvlees van de halve ananas in kleine stukjes.
-
Verkruimel de speculaaskoekjes
-
(dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt.)
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
|
Bereiding:
|
15 min. + 45 à 55 min. in de oven + afkoelen
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm).
-
Prik er een paar keer in met een vork.
-
Leg 3/4 van de speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
-
Klop intussen de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker en de verse kaas onder.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng voorzichtig onder de kaasbereiding.
-
Giet het mengsel in de taartvorm.
-
Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
-
Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
De taart is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Laat afkoelen.
Tip:
Als alternatief kan u ook 225 g ananas uit blik gebruiken.
Laat de stukjes ananas heel goed uitlekken.
Meng enkele druppels vanillearoma of de zaadjes van een vanillestokje onder de vulling, samen met 2 eetl. patisseriebloem.
|